Grecoaicele foloseau din plin alifii

Fibra inului este foarte solida; pentru a fi filata trebuie ca in prealabil tijele sa fie lasate in apa sau pe camp la soare. Astazi se folosesc in acest scop procedee chimice, care au atins doar in anii din urma o tehnica satisfacatoare. Fibrele sunt apoi melitate manual sau mecanic. Filarea se face pe uscat sau in stare umeda.   Grecoaicele foloseau din plin alifii, alb de plumb si farduri, cu care se ungeau in straturi groase. insa, pe langa utilizarea fardurilor, a depilatoarelor sau a vopselelor pentru par, grecoaicele erau foarte preocupate si de ingrijirea pielii, pe care o curatau cu apa si soda, ungand-o apoi cu uleiuri placut mirositoare.
Picture
Singura nota de culoare si de fantezie a acestei tinute austere va fi cravata; la inceput supla, din muselina alba, ea va deveni incet-incet o fasie de matase colorata, innodata astfel incat sa ascunda deschizatura camasii ce avea un guler intarit intors. Aceste ghete sport barbati disimulau perfect formele corpului .  Iar Paco Rabanne si-a realizat toaletele in intregime din lire metalice. Se pare insa ca revine la moda catifeaua, pe care un negustor genovez o considera, intr-un manuscris din 1312, ca fiind cel mai excitant material. Si, dupa ce au realizat haine din hartie de orice fel, de la hartie de tapet pana la hartie de impachetat, marii creatori care s-au declarat adepti ai sloganului .,holoseste-o si arunc-o!" au inceput sa-si imbrace manechinele in... ziare: Corriere de la Sera, Liberation, New York Times etc.

Ghete piele barbati

In 1976, colectia Ballets Russes Opera face senzatie. Pe prima pagina din New York Times se putea citi: "O colectie revolutionara, care va schimba cursul modei in lume." Pierre Schneider preciza: "... se afla aici ilustrarea gradului de sofisticare atins de moda." in 1981, cand apare faimoasa bluza romaneasca, Yves Saint Laurent marturiseste: Jmi plac costumele folclorice ale Europei Orientale.   Tamplarii poarta ghete barbati piele largi cu un mic buzunar aflat la indemana, pe coapsa stanga, pentru metrul pliant, iar zugravii au renuntat la bluza comoda care se incheia la spate, asemanatoare uniformei chirurgilor, pe care incercasera la un moment dat sa o poarte. Intra aici Salopeta dintr-o singura piesa a aparut pe la 1920. Ea se inspira din tinuta de zbor a pilotilor americani, care era si ea imprumutata de la taietorii de lemne canadieni.

 Ghete barbati Si Christian Dior a intuit ascunsele dorinte ale femeilor pe care le-a imbracat: pentru Edith Piaf - gheata neagra, pentru Marlene Dietrich - faimosii sai pantaloni, pentru Ava Gardner - haina inflorata, pentru Olivia de Havilland - rochia de bal. Cine ar vrea sa vada cum au evoluat mentalitatile acestui secol ar trebui sa priveasca nu doar evolutia de la Sarutul lui Rodin la Poarta sarutului a lui Brancusi, de la panzele lui Delacroix la panzele lui Picasso si ale lui Dali ori de la blues la rap, ci ar trebui sa faca un popas si intr-o cinemateca. Vorbind despre fenomenul hippie, ne permitem sa amintim ca, daca de cele mai multe ori aceste ghete barbati exprima atitudinea celui care il poarta vizavi de societate, se intampla uneori ca el sa fie fericitul mesager al unui spirit liber, al unei fiinte dotate cu destula personalitate si gust pentru a alege din panorama hainelor pe acelea care ii exprima armonios atitudinea interioara, si nu personajul sau social. www.ghete-barbati.com

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    November 2013

    Categories

    All